Crazy and i know it...;)

Hej hej, måste bara börja med att det var fett att sara(heter hon så?) kom 2:a i fälttävlan idag. Måste även tilläga att brukar vara och tävla på ridklubben hon var faktiskt där och tävlade för bara några månader sen. Ridpasset gick jätte bra idag. Bloggar dock från mobilen så orkar inte skriva allt , men gör det imon. Är hos min farbror. Typ ligger i soffan med hörlurarna och musiken på hög volym haha;)vet inte vad jag ska göra imon med blackis men antagligen blir det hagen och på torsdag skogen. Fredag får han vila för då ska jag på rix fm med matilda och familjen.fettans!;) shaoo yaao


putsat

Hej hej, suttitat och tittat på fälttävlan idag. Sjukt störande att sverige var sååå nära att få medalj. Men aja chans till individuell medalj om en halv timme ju! ;D
Taggar inför det.
 
Efter det blire att dra till stallet och rida lite. Extra taggad efter att ha tittat på os ;)
 
Putsade mina stövlar,skor och chaps igår. Vilket behövdes har inte inset hur jäkla smutsigt allt var.
 
Skillnad? haha
 

rolig uteritt! :)

Red ut idag. Mamma lånade en cykel och anneli stallägaren red ut med sin häst.
Skrittade till en grusväg där vi sedan travade ganska långt. Blackis var inte lika pigg idag som igår och hade inte riktigt det där trampet. Dessutom var han väldigt stel i munnen. Han behöver ett jukgörande dressyrpass. Travade tillbaka nästan till vägen där jag och annelie sedan galopperade där vi travade. Skulle galoppera före vilket inte gick då Blackis inte skulle galoppera? Men när Ludde började galoppera ville såklart Blackis också göra det. Har inte galoperat på länge och nu insåg jag hur kul det är haha!
Han arbeta till 1000 med benen riktig paower stark var han med men det gick jätte bra.På vägen tillbaka till vägen blev han pigg igen så när Ludde galopperade iväg höll jag in Blackis Tänkte att jag kunde trava en bit och sen fatta galopp. Jo tjena.Han ställde sig på bakbena och sedan hoppade upp med dem(allt stillastående) alltså blev det en bockning och när jag inte fattade vad som hände tog han saken i egna händer och galopperade iväg. Haha, men han tyckte det var roligt lilla bebisen.
 
Imon blir det att rida i någon hage. Han behöver lite mjukgörande arbeta och ett mjukare underlag än en asfalterad väg och en grusväg.
 

tävling:

 klicka på länken för att komma till tävlingen: http://dressyrmupparna.se/vinn-valfri-vara/30081#comments

Gårdagens ridpass!

Tof röst in min glada ponny som presic hade sprungit genom hela hagen då han hade sett sin kompis som är med i våran hoppgrupp. Han var jätte glad haha! sötis!
 
Red ut i skogen och han var jätte glad.
Kom in på en grusväg där jag började trava lite och ni skulle sett han. Vilket tramp. har aldrig suttit på en häst med det trampet. Dog lite. Kände hur bakbenen bara skickade iväg han kropp och hela han arbetade till tusen.
Han vart lite stel i munnen så att få ner honom på tyglen var lite kämpigt men det gick. Han var dessutom jätte pigg och glad av att få chilla i skogen.
 
Red en på en lerväg vilket Blackis hatad. Han gillar inte vatten och lera så det var krabbigt vilket resulterade att han halkade i gräset och ända utvägen för han utan att trilla var att gå i en lerpöl. Haha jobbig situation. ;)
 
Får se hur vädret är men blir troligtvis skogen igen.:)
 

Om mig!:

Sho Sho mitt nman är Jennifer och jag är en glad liten tjej åp 15 år.
Går i nian i en tråkig gammal skola.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva men iaf. Mitt mål med livet är att tjäna massa pengar och spendera dem på häst saker.
Vill antagligen utbilda mig till polis eller jobba inom socialen och ha hästar som fritid. Skulle gärna bli vetrinär men chansen att få det där jag bor är inte stor;)
 
Jag har ridit sen jag föddes. Satt på hästfyggen när jag var 3 månader för första gången. Hade då min lilla shettis ( första bilden). Har efter det haft ett antal hästar som jag fått avliva / lämna tillbaka till ägarna (pga sjukdommar hos hästarna).
Har under dem 3 senaste åren haft unghästar. Varav en c-ponny. Och nu min egna d-ponny Blackis( Black And White). Älskar att rida unghästar. Där får ens egna erfarenheter lyftas fram och man får också se hästarna utvecklas till något.
Under mina snart 2 år med Blackis har jag lärt mig något enormt.
Har lite smått börjat tävla (men pga av att Blackis har haft mask och nu den här hösten en skada har det tyvär inte blivit mycket).
 
Rider dessutom lite hästar i stallet. En d- ponny på 5 år och en stor häst på 7 år. Underbara hästar! :D
 
(en va mina ponnysar jag haft. Bubble Pop ,världens underbaraste)
 
(unghästen Tosca, en liten stjärna med väldigt mycket humör)
(och min stjärn ponny, Black And White som ni kan läsa omhäääääär!:D )
 

Om Black And White!;

Black And White även kallad för ,Blackis, the Blackster,svart vit, pucko, tjockis,knäppis,mongo,älskling och mycket mer.
Älskar att rulla sig, fisa, gosa in sin mule i mitt hår/kinder/tröjor, älskar att äta kakor,spån,daim,snickers och dricka jordgubbs saft.
 
Blackis är en d-ponny av rasen Lewitzer(en speciell ras från tyskland. Rasen får endast vara skäckar).
Han föddes första april 2006 i tyskland. Han flyttade sedan vidare till Polenoch sen vidare till danmark(vi vet inte säker om han reds in i polen eller danmark) som 3 åring( ? )
kom han till sverige där han sedan börjades rida på riktigt. Vid 4 års ålder hittade jag hans annons på blocket. Mamma sa nej direkt. Enligt henne värkade han klumpig och sådär. Men senare åkte vi och tittade på honom. Möttes av en osäker häst med bakåt strykna öron. Försökte bitas när jag kom nära. Dock helt underbar att rida. Var lite osäker när mamma frågade om jag ville ha honom. Men han var min dröm ponny så en vecka senare rullade vi till skåne med släpet och kom sedan hem med min tjockis Blackis.
Han var osäker,arg när man kom nära,litade inte på oss. Men efter ett tag litade han äntligen på mig och mamma.
Dock inte i ridningen såfort täcket åkte åt sidan kastade han sig iväg och bockade tappade jag balansen på honom blev jag snabbt en rodeo ryttare.
 
Han älskar att hoppa och var väldigt pigg därför fick våran hopptränare rida honom och tävla hans första klubbtävling som var felfri! (y)
Nu är han jätte duktig att hoppa och stannar inte alls! Tävlat lite lokalt på han med både framgångar och motgångar.
 
Dressyren tyckte han inte alls var rolig i början. Han ville bara galopper runt och runt i det stora ridhuset. Som förövrigt var väldigt konstig med de stora speglarna(första gångerna brukade han vända sig mot dem och stå där och kolla in sig själv)
Nu har vi tävlat lite lokalt i dressyr. Har gått bra med tanke på att han är unghäst men några vinster har det itne blivit...än.
 
Idag litar han på oss jätte bra. Jag kan göra nästintill allt på han men han är fortfarande osäker vid höga ljud och när jag tappar balansen på han.
Vi tror att han kan ha haft det svårt när han transpoterades ;) mellan alla länder. Och att han blivit slagen osv med...
 
 

os

Tja tja , har inte kunnat uppdatera så mycket. Åkte till min moster och hennes sambo igår. Åkte till gränna där vi sedan åkte båt till visingsö. Där kan man tex åka häst och vagn vilket jag inte ville göra.
Det regnade och blåste något fruktansvärt och hästarna hade inte ens ett täcke.
Dem såg jätte ledsna och nedstämda ut. Ville bara gå fram till dem och krama dem och visa att någon bryr sig om dem. Kan inte beskriva känslan av att se dem usch :(
Vagnarna var dessutom stora fick väll plats 20 person + kusk och det skulle de här hästarna dra...Nej usch stackars hästar.
 
Sen åkte vi och köpte polkagrisar. Gränna är ju polkargrisarnas huvudstad haha!;)
Efter det åkte vi vidare hem till min moster. Sov över där till idag och idag har jag vart ute och gått.
 
Har inte haft någon täckning så inte kunnat uppdatera.
Red Blackis men om ridpasset komemr imorgon. blir så långt inlägg annars!:)
 

Tooo die for!

Dog när jag såg de här benskydden!
Union Jack benskydd från John Whitaker
Någon som vet om man får tävla i de bakskydden?Eller får unghästar tävla med dem? Någonregel? Min tränare sa att Blackis inte får ha sånna på träningar. Vet inte om hon förväxlade dem med teknikskydd  eller om unghästar kanske inte får tävla i dem?
Grymmt snygga.
Hade velat ha allt i den serien!
Flughuva med flagga från WhitakerUnion Jack Saddle pad från John Whitaker
Ridbyxa med flagga från John WhitakerOutdoor täcke Flag med softshell-känsla från JW
Så snyggt!
 

västervik

Här kommer ytterligare några bilder från västerviks nationella ponny tävlingar  som var i helgen! :)
är du med på bilderna får du gärna använda dem. (säg gärna till att du tar dem)
Men du får ej ta bort mitt namn och min bloggadress.
Vet ni vilka ryttarna och hästarna är får ni gärna kommentera det så jag kan skriva dit namnen! :)
 

dagens ridpass!

Red som sagt Blackis idag. Trodde knappt sadel gjorden skulle räcka, men det gjrode den! (y)
Red inte ut i skogen utan red i hagen. Anledningen till det var att Blackis vägrade gå stundvis. GTex hörde han att det kom bilar på vägen. Då ställde han sig mitt i vägen och vägrade flytta på sig så mamma fick dra han mot hagen.
 
Skrittade mycket och senare lite trav. Han har inte gått på 3 veckor men han var riktigt fin. Gick på tyglen stor del av tiden i traven. Visst inte jätte fint men tycker ändå att Bebisen var väldigt duktig.
 
Mamma har ryckt lite av hans  man  så nu är den jätte kort haha! :)
Gulligt.
 
Putsade hoppsadlen, hopptränset och dressyr tränste. Putsade även betten. Dem var jätte äckliga så det behövdes. Måste putsa dressyr sadlen någon dag med. Usch så tråkigt -.-
Har dessutom 2 par stövlar, ett par ridskor och ett par chaps som måste putsas åhhh va jobbigt! :(
 
Kolla på det okända nu, även om j ag hade världens värsta spök mardröm i natt *suck*
 

Ridpass nästa

Påväg till stallet.efter 3veckors vila ska jag äntligen få rida Blackis idag. Rider upp till hagen är han pigg rider jag där en stund annars rider vi troligtsvis ut i skogen. Kameran är med. Hoppas det blir någon bild iaf :)


longering + hovslagare

Vaknade vid 7 idag . Tog på mig stallkläderna,åt frukost och åkte till stallet.
Väldigt varmt och skönt väder.
Blackis ben och hovar var mer bruna än vita så det var bara att börja tvätta ben -.-
 
Blackis fick longeras lite men pga värmen var han väldigt trött. Att alla flugor och bronsar skulle vara på han var ingen fördel. Han blev trött efter bara några varv. Men han skötte sig och var jätte duktig.
 
Blackis skoddes även idag.
Han var lugn och duktig och allt gick jätte bra. Han hoppade till en gång men tog bara lite i grimskaftet så stod han som en ängel igen.
 
 
Imorgon blir det att sitga upp tidigt igen och rida.(har inte gjort det på 3 veckor :O )
mys mys.
Tar det bara lite lugn och rider antagligen ut i skogen.
 
Hade gjort ett skema hur jag skulle rida men eftersom att han tappat en sko blev det lite fel. Så måste göra ett nytt!
 
ca 1 månad kvar tills vi flyttar Blackis till vartorp! Spännande,spännande! (y)
 

Stallet

Sitter i bilenn påbäg till stallet. Var rvungen att gå upp vid 7 usch-.- hovslagaren kommer snart så ska försöka få Blackis lite fin iaf:)


Bilder

Här är lite bilder från västerviks nationella tävlingar.
Har massa kort som kommer komma i olika omgångar.
Snacka om att man vart avis när man stod och tittade på. Av så många anledningar. Nästan alla var helt grymma,grymma hästar och lyxig utrustning.Jag har aldrig haft det. Jag har vart bra. Lilla flickan med den galna shettisen som näst intill bott i stallet sen hon föddes. Thats me!
Ridit på en liten shettis med spatt, fått egna ponnysar som fått avlivas osv. Jag har aldrig haft chansen att komma upp i klasserna. Jag har ridit med utrustning som följt med hästar vi köpt och schabrak min mamma haft på sina hästar. Jag har fått köpa mycket av min utrustning själv. I min värld har aldrig märkes utrustning funnits.
Men här hade alla något sorts märke, dyra stövlar, dyra hjälmar,schabrak,stigbyglar och ..ja allt.
Några hade lastbilar med utfällningsbara boendedelar i. Många i de stora klasserna har pengar. De kan få dyra ponnysar, och dyr utrustning (absolut inte alla för jag vet att många i de klasserna har kämpat med sina hästar för att nå de klasserna). Antar att jag få vara en av de få med icke märkes utrustning på nationella tävlingar. Trust me jag och Blackis monstret ska dit! :)
 
Matilda S......höök (vet inte riktigt vad hon heter men har för mig att det var något med höök? kanske har helt fel? haha om hon nu ens heter Matida?hm)
)
Hon vann dessutom sin klass! :)
Sista bilderna är på Nellie Berntsson. Tog många bilder på henne såg jag nu ..haha...
Hennes ponny var sjukt sööt.
 
 
Bilderna är ganske inte jätte bra. Mitt objectiv är väldigt dåligt.
Mer bilder kommer imorgon. Har någgra/någon fail bild på båda de här ryttarna som kommer någon av de närmsta dagarna! :)(är du med på bilderna får du gärna ta dem så länge du INTE tar bort mitt namn och min bloggadress)
 
 

Happy birthday!

Sho Sho,
Födelsedags kalas idag för min lille bror. Typ hela trädgården är full med människor :O
Var hos Blackis innan. Gosade super mycket, tvättade även hans ben då de vaqr bruna ist'llet för vita....
Longerade lite och hang var galen.
Mamma tog världens snyggaste biler på oss innan.
Dem kommer imon tror jag.
 
Ikväll komemr det även lite bilder från västervik.
:)

In tha car

Hej hej, har firat min lillebror idag på morgonen han fick ett mobil skal av mig och dc dkor å en bärbar dator av mamma och pappa. Han var jätte glad. Är på väg till stallet nu. Ska longera Blackis lite dock ska jag inte klippa han och allt jjag skrev igår ,gör det i morgon istället:)


mys

Mys att komma hem och ännu mysigare att få åka till stallet och träffa sin saknade ponny.
Stallägarna hade varnat oss att Blackis hade blivit rundare om magen. Trodde han skulle vara jätte tjock när vi kom dit men jag tyckte inte magen hade blivit större än var den var när vi åkte iväg på semester. Vilket ioförsig är bra såklart!
Myste med honom i hagen då vi inte hann ta in han.
Han var jätte gosig idag. La sin underbart söta mule på min ena höft sen stog jag att kliade han på groparna i mulen(förstår ni var jag menar?haha)
Han stod där jätte avslappnad och hade det hel skönt!:)
Tror faktiskt han har saknat mig lite (a)
 
Har annars städat rummet och har bara lite kvar.
Imon fyller min lillebror 12 år och självklart blir det kalas. Typ hela släkten ska komma.+ några extra om jag fattat det rätt.
Hur ska jag stå ut?
Blir att longera Blackis i hagen lite imorgon. Dessutom ska han bli borstad och bli helt ren. Ska klippa hovskägget(dock bara lite då jag vill ha kvar hovskägget för minskad chans till mugg!)
ska klippa topparna på pannluggen och mannen,rycka manen och klippa svansen. Alltså endel att göra.
 
Bilder från helgens tävlingar kommer imon hoppas jag.
Måste bara få igång mitt dumma photoshop.
Hej hopp bildbomb(tog ca 200 bilder haha)
 
 

Äntligen hemma

Hej hej ,är hemma från västervik ny. Sjukt skönt. Det första jag gjorde var att springa in i huset slänga mig i soffan sedan springa och öppna altan dörren för att sedan kolla om vi hade något hott i kylskåpet även om jag visste att det var tomt:S och sedan mitt älskade rum. Har packat in lite kläder, ätit och nu ska jag städa rummet. Ska snart till Blackis också.ska dock inte rida.han har tappat en framsko så att rida på en grusväg(typ enda stället att ridabåå) är inget alternativ. Imorgon ska mamma longera honom lite i hagen. Hovslagaren kommer som tur väl på torsdag så jag kan börja rida honom snabbt:) tävling om mindre än en månad .TAGGA!!!:D


No internet

Sitter i husvagnen och tittar på DisneyxD :) Haha vilket liv... Har blåst som tusan idag. Hela husvagnen svajar. Har inte. Gjort så mycket men var på en affär innan köpte en ny hoodie en vaniljvit. Inte jätte snygg men mysig. Kostade bara 100 kr , sjukt billigt. Har packat iirdning lite i husvagnen. Åker hem från västervik imon. Tråkigt.älskar västervik och att vara i husvagnen men saknar huset och framförallt Blackis jätte mycket. Har inget internet på datorn sp kan inte ladda upp bilder från helgens tävlingar men laddar upp dem när jag kommer hem imon :)


people change


tävling

Hej hej, idag var jag på tävlingen som jag skrev att jag skulle på igår.
Otroligt fina ponnisar.
Dock fanns det några personer där jag bara skulle vilja slå. Nej men, de behandlar hästarna fel rider iväg dem och stannar de då får de ett pisk slag eller sporrana i magen. Såg några som piskade till hästen precis när den skulle hoppa av. Varför? hästen hoppar inte värst bättre för det. Dessutom kan det bli ett störnings moment för hästen.
Usch dumma barn.
Men de flesta var super duktiga. Tex var det en tjej som var jätte kort och kan inte vart alls gamal som hade en c-ponny som var väldigt het. Förstod inte hur hon klarade av den men trots att hennes ben precis nådde ner för sadlen så var hon en grymt duktig ryttare, precis lika duktig som de äldre. Så alla in överkaxiga fjortisar som tror ni är bättre än personer som är ynge... Släng er i väggen de mindre äger ut er TOTALT!
 
bilderna jag tog blev sämst. Har inget bra objektiv så jag kunde inte zooma så mycket.
Laddar upp dem ikväll om det funkar!:)
 

börja simma eller sjunk för du har bara en chans och på bottnen vill ju ingen va!

Sho Sho jag och mami åkte aldrig på hopptävlingarna.Det är bara regionala så vi tänkte att vi åker imon och på söndag då det är nationella. Lite roligare att titta på.
Skulle spelat mini golf men det började regna.
 
Vet inte vad jag ska göra idag mer än att köpa en stor mjuk glass med lakris strössel! mums!
 
Har iaf gjort upp ett schema för mig och Blackis de närmsta veckorna. Han vilar tills på onsdag den 25 juli och då blir det hård träning för att få bort hans mage. Den 18 är det en dressyr tävling på klubben. Första omgången av ponny allsvenskan div III som vi ska vara med i.
Hoppas det går ltie bättre för mig och Blackis detta året hehe!;)
 
Efter den 18 får han lite vila sen flyttar vi till ett helt nytt stall. Spännande.
Där finns ridhus, ridbana och bättre rid vägar så det kommer nog bli jätte bra.
Andra omg av div III är en månad senare så då har vi lång tid till att träna på! :D
Lilla söta borran. Som jag förövrigt saknar något enormt! :(

sent

Som väldigt ofta nu för tiden blir det ett sent inlägg.
Min dag har bestått av tv spel, monopol,soffan och sims.
Jätte tråkig dag.
 
Internet har inte funkat heller och självklart ska photoshop också krabba.
Gjorde en ny header igår. Jätte nöjd blev jag men självklart laggade ps ihop och allt försvann.
Min vanliga otur?
Imon blir det att kolla på hopptävlingar om det ör bra väder. Tar isånnafal med mig kameran så då kan ni räkna med många bilder! :D
Asså jag bara älskar den här bilden! Så söta!:)(bilden ovan)
 

haha

Alltid haha ..:)
(bilderna är från the typical hästmänniskan på facebook)
 

Dyrt

Det finns 2 affärer här i västervik som säljer häst orylar den ena är biltema vilket jag inte är jätte intresserad av och den andra är en affärer som säljer både häst saker och leksaker.

Vi åkte till alt 2 idag.

Mamma har sagt att det är jätte dyrt där och visst jag komemr ihåg att det var dyrt men kommer inte ihåg så mycket av affären. Iaf var vi där och det var sjukt dyrt.när en "vanlig" hovkrats kostar kostar 10 kr och dem kostade 30 kr i den affären ...då är det dyrt.

Fanns väll inte mycket som faktiskt var så snyggt.

Så nej vi köpte inget.

Annars har jag inte gjort särskilt mycket.

Mindre än en vecka kvar. Mindre än 1 vecka tills jag får se min älskade ponny bus.

Saknar honom något enormt,saknar känslan av att krama honom, känslan när han lägger mulen på min axel, mage eller kind och känslan av att vara i stallet.

Jag ni kanske förstår hur mycket jag saknar Blackis! ;)


Dåligt

Dålig uppdatering....
Mår inte bra och kommer nog inte göra det förän vi kommer hem.
Vet inte varför ,har alltid gillat att åka med husvagnen men detta året och förra året har det itne funkat alls.
Mår aldrig bra känns det som.
Därför längtar jag tills vi ska åka hem. Så allt blir vanligt igen, jag får träffa Blackis, ha ett eget rum, en stor säng en egen toa och en egen dusch.
 
Blackis mår förövrigt bra.
Stall ägaren hade tagit in Blackis och borstat honom. Han hade tydligen vart jätte ren(funderar på hur man kan få honom helt ren? hmmm...) Det första han hade gjort var att lägga sig ner och rulla sig i hagen.
Hhaha grymma lilla ponny! :)
 

Inget internet

Hej hej kunde inte inte blogga igår för mitt internet tog slut. Hoppas pappa vart och hämtat nytt åt i receptionen annars får jag gå dit sen. Gjorde inget i går. Mådde inte så bra. Hade ont i revbenen m.m Får se vad som händer i dag:)


chill

Sitter i husvagnen och slappar.
Ska snart  kolla på falsterbo (på tv:n)
Vågar annars knappt göra något. Vis festival här i västervik så många är här på campingen och festar å i natt hade en tjej blivit våldtagen tydligen.
Hehe vågar inte gå ut :P
 
Saknar lilla trygga Braås! (A)
 

my angel

She got wings ,she got a halo. She is my angel, shse will always be my angel.
 
Tårana faller.
Varje gång jag ser en bild eller tänker tillbaka på minnerna med finaste Bubblan. Allt hon gjorde för mig. Allt hon lärde mig och all kärlek hon gav mig.
Jag kommer fortfarande ihåg våran sista dag. Hur glad hon var när hon sprang till stallet med mig hängande i grimskaftet. Hon var så glad men viste inte om vad som väntade dagen effter.
Jag kan inte förstå att jag fick äran att äga henne. Min egna Bubble Pop.
Jag önskar jag kunde spola tillbaka tiden. Uppskatta varje sekund jag fick med henne.
Jag vill ändra så mycket...men det är försent.
Hon led och jag vet att vi gjorde det bästa för henne.
Hon står säkert och äter gräs i himmlen nu och njuter av allt.
 
Jag önskar jag fick träffa henne en gång till. Krama henne,pussa henne och bevisa hur mycket jag älskade min lilla ponny.
Då nu Föralltid vi!
 
 
 

Ny+ nya kunskaper!

Hej hej, gjort om designen. Lärde mig massa saker när jag skulle göra designen faktiskt. Både om stilmallen (den man gör designen av här på bloggen) men också i photoshop.
 
Designen är inte direkt jätte snygg men jag hade heller inga bilder att göra headern med. Efter semesten kommer jag göra en ny header.
 
Min dag har iaf bestått av datorn och kalas.
Skulle bada i dag på förmiddagen men precis när vi kommit in på pool området började det regna. Doppade mig lite snabbt och sen gick vi hem till husvagnen. Min syssling Erica som också är här på campingen fyller 10 år idag så vi var och firade henne.
Vädret har vart kasst i dag. Ibland sol och sen regn osv... Därför har jag suttit i tältet hela eftermiddagen.
Snart kommer Erica och hennes familj. Vi ska äta tacos tillsammans. Imon ska dem åka hem :(
 
Aja ska kolla på pll nu! :)
 

sööt

Om designen skulle se något konstig ut i dag är det för att jag försöker göra om designen. Får se hur det bli om det nu blir av.
 
Bilder påmin snygga och normala ponny!

my day!

Sho Sho, sitter i förtältet och vill bara hem.
Mår inte så bra men det gör jag aldrig när vi är på semester. Vädret är stundvis bra och ibland dåligt.
Ena stunden åskar och blixtrar det, andra stunden är det sol sken så att det bränner i huden.
 
Jag har iaf legat i sängen halva dagen och tittatom första säsongen av pretty little liars. Även ätit slash har jag gjort.
Nu ikväll var vi på en resturang nere på stan. Åt en pizza med jätte äcklig kebab :P
 
När vi senare skulle betala fick jag värsta skräck upplevelsen. Satt några boys utanför fönstret vid betalnings disken. Vände mig om så att jag stod med ryggen mot dem och när jag sedan vände mig om satt en och stirrade som en zombie på mig. Blev sjukt rädd.
 
Vad har hänt mer? Typ ingenting.... Mamma tappade min iphone i rambos vatten skål. Dock klarade sig min mobil utan värre skador!
*pust*
 
Har bilder jag tagit nu ikväll som jag förhoppningsvis laddar upp i mon!
 
Shaooo
jaaaooo!
 

jag och Blackis?

Som många kanske vet nu är Falsterbo horse show nu.
Hade gärna åkt dit men är som sagt iväg.
Jag vill en gång tävla där med Blackis. Tänk er bara känslan att vara där med sin ponny och inte bara kolla på de andras ponnysarna.
 
Känslan att veta att allt slit, all svett, alla tårar har vart värt det.
Jag skulle inte tänka på att bara få vinna. Grejen är att bara vara där. Att sedan vinna skulle vara en dröm En dröm man haft sedan man var liten.
 
http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Ponny/2012/7/Klar-seger-for-Alicia/
14 år och vunnit en ponny kür.
Min dröm är hennes verklighet.
 
I dressyren kommer jag nog aldrig komma  så långt.
Inte det att jag saknar kunskapen att lära och kunna det. Inte det att Blackis är dålig.Han är bäst.
Men han har inte DET. Det som dressyr ponnysar behöver. Han är duktig och vi kan säkert komma långt och tävla la och fei och massa sådant. Men han har inte stegen.
Han har inte stegen för att vinna över de grymma ponnysarna.
Men man ska aldrig säga aldrig. Kanske kan jag rida han till de stegen som han har i mina drömmar. Vi båda måste lära oss.
Men än är vi inte där...
Men vi ska!
Vi har kommit en bit på våran långa väg.
Vi har tillsammans gått igenom många mottgångar. Folk har tyckt att han vart en ponny som aldrig kommer anpassa sig till det jag vill. Vi har slagit tillbaka orden till deras munnar. Vi är inte på tävlingsbanorna i ett ärevarv...än.....!Vi har fått så mycket mer nämligen äkta vänskap ett äkta band mellan häst och ryttare.
Jag skulle aldrig byta det mot ett os guld eller liknande. ALDRIG
 Blackis har vunnit så mångas hjärta på klubben och vi har till och med personer som vill köpa han även om det är 4 år kvar tills vi måste skiljas åt bara att inse... min ponny är grym,han är bäst, slå det.
Black And White  -06*
<3
Tycker den sista bilden är väldigt bra(min egna bild så ta den inte tack). Drömma om det, önska sig det och göra det.
Drömmar och önskningar uppfylls inte alltid av sig själva. Man måste själva göra det.
Gör det med klass! ;D
(förlåt för kassa bilder)

uppdate

Skulle ladda upp fail bilderna i går. Men något hände med datorn. Den stängdes av av sig själv även om den hade fullt batteri. Den kanske hade fått värmeslag. Vågade iaf inte starta den ifall datorn skulle gå sönder.
Min går dag bestod iaf av ..ingenting.... Cyklade till en jätte billig klädaffär. Köpte en tröja men hittade en massa andra saker jag gillade. Älskar deras kläder.
the price doesn¨t matter.
 Annars åt jag pizza och lite sånt.
Denna dagen har bestått av att min farbror och hans fru kom hit. Vi var först lite vid poolen. Badade,solade och åt glass. Mums.
 
Senare åkte vi till en affär som jag var på här om dagen där jag koppte keps å allt.
Nu köpte jag två ramar till.
Ska sätta upp dem ovanför min säng. En dressyr bild på Blackis, en hoppbild på B, En bild på B och mig tillsammans och en bild på bara B.
Kommer blir jätte bra.
 
Fick i dag veta att Blackis mår jätte bra. Hans hage hade blivit en pool så han skulle få byta hage (om jag fattat det rätt)
Saknar min prins! <3

inte fel!

Skulle inte sitta fel att äga de här:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=625253
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=600655
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=625998
 
Synd att man inte har pengar hehe.
Jag vill ha en ponny/ häst som är utbildad. Där jag kan hoppa upp och tävla med en gång.
En häst som kan lära mig att utvecklas framåt.
Jag ångrar inte för ett öre att vi köpte Blackis absolut inte! Men ibland har man de dagar då man önskar att man haft en häst som vart mer utbildad. Jag har lärt mig otroligt mycket med Blackis. Jag har lärt mig att få en bättre sits, stadigare händer men också kunskaper om att utbilda unghästar och att handskas med dem.
Kunskaper som många ryttare inte har.
Men samtidigt har jag inte lärt mig ryggning, galoppombyten, piruetter osv...
Därför blir mitt jobb dubbelt så hårdare, att lära både hästen och mig.
Men en dag kommer jag och Blackis ta igen på banorna.
Terminen som kommer, kommer jag ha tillgång till ridhus jag kommer alltså träna fult ut.
Allt kommer förbättras, med hjälp av min tränare ska jag utbilda honom.
Slut på lekarna i en volt att få han att ställas.Han kan det nu, VI kan det nu.
Dags att lära oss nya saker....
 
 
 
Jag och Blackis om ett år?
Haha :D
 

bilder+ bilder ;)

Hej hej,
här kommer bilderna på det jag köpte igår.

paket+ shopping.

Hann inte ladda upp bilderna idag heller.
Har dock fixat dem så de kommer imon.
Idag var det sjukt varmt. Så vi gick ner till poolen när vi ätit frukost. Badade lite i vattnet som var 26 grader. Sjukt härligt men inte direkt svalkande.
Solade lite och solen var så stark att det bara brände på kroppen.
Sen gick vi tillbaka till husvagnen och lite senare åkte vi till en affär som heter dollar store.
Sjutk billig affär!
Fanns allt möjligt där och inte mycket som kostade över 60 kr!
 
 
 

Hahaha

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/7/En-riktig-hastmanniska/
 
HAHAHAHAHA! :D
 
"En riktig hästmänniska tycker att de har klätt upp sig när de har tagit på sig sina tävlingskläder"
 
Hahhhhhhhhaaaaaaa

Hahaha

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/7/En-riktig-hastmanniska/
 
HAHAHAHAHA! :D
 
"En riktig hästmänniska tycker att de har klätt upp sig när de har tagit på sig sina tävlingskläder"
 
Hahhhhhhhhaaaaaaa

segt internet.

Internet är lite segt här och jga har inte hunnit starta datorn idag.
Vaknade vid halv 8 kanske? Regnade som tusan och dundrade när regndropparna föll på husvagnen.
Kunde därför inte sova.
Rambo( min hund ) ställde sig vid dörren och ville ut när han såg att jag vaknat så istället för att väcka mamma (som haft ont i huvudet och stigit upp vid typ halv 5 i två veckor för att jobba) tyckte hon var värd att sova.( hennes hund och hon som brukar gå ut med han)
Begav mig ut i spö regnet med en glad hund,foppa tofflor och ett snyggt hööks paraply.
Sen skulle vi till en affär där allt tydligen ska vara billigt men det var stängt på grund av översvämmning i affären, så ni kan nog tänka er att det regnat endel.
Istället åkte vi till maxi och handlade lite och vidare till Lidel.
Där vi köpte glass.
 
Kände mig lagom tjock när jag köpte en redbull och en stor glass( typ ben & jerrys den stora burken fast dock av ett annat märke)
 
Imon ska det var sol och jätte varmt. Ska passa på att sola så jag för engångs skull kan bli lite brun.
 
Förresten kommer det komma lite mer inlägg här nu! Och inte bara sent på kvällarna! :)
 
Skulle laddat upp failade bilder på Blackis men har inte lagt in dem i datorn så dem kommer i morgon!: )

Sorry

Har fullständigt glömt bort allt med dator idag. Ligger nu i min über mysiga säng i husvagnen och bloggar från mobilen. Kom till campingen sent och sen satt vi upp förtältet och fixade allt som vi behöver ha. Sen åt vi lite och så.nu ikväll har jag spelat xbox och vart hos min gudmor och gudfar och deras barn(mina sysslingar) har dessutom gjort något med min arm så den var helt svullen och gjorde jätte ont. Tror sen var överansträngd men hoppas den är bra imon. Ska fixa internet på datorn så jag kan blogga med bilder för jag kan inte lägga upp bilder med mobilen?:0 Aja bilder på saknade lilla älskade Blackis kommer imon:)


On my way

Är nu på väg till västervik. Blev lite sena med typ 2 timmar:p Mår fett illa. Brukar vara åksjuk men om jag äter något blir det bättre men inte idag. Hoppas jag har internet när vi kommer fram. Sånna fall ska ni få se lite bilder:)


Stick lilla kooo!

Åh jag stör mig på alla uppdykande kor är på blogg.se .
Stick till era hagar tack ! :)
Nästan packat klart husvagnen. Hoppas bara inte mamma och pappa öpnar jack och skor skåpet tog nämligen med mig lite väl mycket skor och då ska jag ändå ha 2 par till haha!
Känns sorligt att åka från Blackis  älskar verkligen honom och att inte få träffa honom på 3 veckor känns något jobbigt, men jag kommer ha kul! Aja ni förstår i think.
 
Fick iaf mitt photoshop iaf. Har det på ett usb som jag råkade spräcka , så nu har jag ett nytt, jätte fult haha!.
Dock har jag glömt bort allt hur man gör där satt å mixtra lite innan men det gick inte så bra som ni kanske ser!
 

snöööggg!

Tjjooo Tjoo!
Nyss vart i stallet hos min kelgoda häst.
Red inte idag heller. Vi tänkte att vi inte behöver det. Ska iväg imon till 24 juli så han kommer ändå få vila och en dag mer gör inget.
Dessutom hade han ju sitt sår på benet så vi behövde inte utmana ödet.
Såret såg jätte fint ut idag. Dem hade sprutat på lite blå sprej på han igår så nu ser hans ben helt fult ut. Skulle finnas rosasprej istället! ;D
Någon som vet någonstans man kan kolla på pretty little liars med svensk text??
 
 
Gissa vad jag fick hem igår?
( inte vanliga kläder utan i häst väg! :) )

surt -.-

Sitter och gör ingenting. Arg ledsen å ja allt.
Just nu sitter det folk i hela sverige som är överlyckliga. Den 22 april ska de ta tåget?/bussen? m.m till globen och se Justin Bieber. Och jag får inte åka.
Fy fan va orättvist.
Mamma och pappa lät inte mig få åka.
Han kommer lixom till SVERGIE och hur ofta är det? Typ 1 gång!
Jag vill meeed åka.
Dumma mamma och pappa! :(
Åh va elakt.'
 
 
 
 
Asså åååh älskar texten på sista låten. 
 
Eller vänta älskar alla låtar och han.
 
Åååååå damp!

fan

Skulle egentligen skriva om dagens ridpass men det blev inget ripass alls. Tog in Blackis från hagen han var glad och nöjg. Började borsta honom och hade bara benen kvar. Vad märkte jag då?
Ett litet litet sår som var ganska djupt. Han var lite varm men inte direkt svullen.
Mamma och jag vågade inte chansa så vi red han inte.
Vi ville heller inte säga något bandage över eftersom att det inte skulle läka lika snabbt och bra.
Men samtidigt får det ju inte komma in smuts i det.
Men stallägaren rakade bort lite päls på han och sen hade hon jätte stora plåster som hon satt på såret.
Det var som helt vanliga plåster vi humans använder.
Så då får det ju lite luft samtidigt som det inte kommer in bakterier i såret.
Dumma häst -.- Han hade antagligen sprungit runt när de tog in båda hans hag kompisar.
 
Får se va vi gör med han imon.
Kan nog rida men onödigt att chansa om han faktiskt skulle få ont.
Men som sagt vi får se.....

pretty little liars

Taccck Lisa för att du tipsade om pretty little liars. Visserligen var det gför typ ganska många månaders sen du tipsade om serien. Men började kolla på den igår! (A)
 
Alla ni människr/hundar/hästar/kaniner där ute måste bara se den serien. Grymt bra är den.
Jag och min brossa kollade till kl 2 på natten igår. Haha! :)

trött.ja

Av alal de saker jag skulle göra som jag skrev i inlägget före, gjorde jag ingenting. Känner mig duktig.
Mått illa idag kanske druckit för lite? Vart väldigt varmt idag ju.
När mamma kom hem vilade hon lite sen cyklade vi ut till stallet. Min cykel ( en tant cykel haha, en sån med korg och allt) är inte riktigt gjord för att cykla långt på. Hu rmycket man än trampar så kommer man ingenstans så det var jobbigt. Kollade till Blackis lite och bostade han lite i hagen bara. Sen cyklade vi hem igen.
Cyklade ca 1 mil och 2 km idag. Jobbigt jobbigt. Grejen är bara det att när vi byter stall ska jag börja cykla dit och sköta om allt. Alltså cykla mer än 1 mil ,mocka,bära vatten,fixa foder, släppa in hästen, rida,ta av all utrustning, och sen cykla mer än 1 mil hem. Hur ska jag orka det?
Kommer nog dö..?:(
 
Nej men ska träna jätte mycket denna sommaren.
 
den 20- 21 är det någon cup i västervik. Nationella och regionala hopptävlingar.Så jag och mamma ska cykla dit förhoppnings vis båda dagarna då stallet inte ligger långt ifrån campingen. Tar med mig kameran ! :D Nellie Berntsson ska vara med också. Mega coolt, hon verkar grymt duktig så kul att se hur hon faktiskt rider! :)
 
Shaoo jao! :)

dagen

Sho Sho.
Har väldigt mycket att göra idag känner jag. Men orkar inte så ah...
Måste tvätta mina kläder, packa i husvagnen, rida, putsa mina ridskor och stövlar, städa mitt rum och fixa lite här hemma och sen rida.
Vilken press jag har :( Haha nej men ska iväg på lördag till västerviks camping. Ska vara där i nästan 3 veckor. Åh kommer sakna ihjäl mig efter Blackis! :(
Dessutom ohar jag en jätte liten gaderob i husvagnen. Mina kläder får inte ens plats! -.-
Surt....
Aja ska ta tag i mitt liv och spela sims! :D

Såjag..!

it&#8217;s one of those nights.
 

tävling

Jag är med och tävlar på http://nellieberntsson.se//  om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-”
 

Dagens ridpass!

Finns blandade åsikter och dagens ridpass.
Fick rida till hagen och när jag kom skrittade jag fram lite. Efter bara några minuter började han bråka. Han ville tillbaka till sin vanliga hage och sin Queeni.
Så han skulle vända och tillslut började han små stegra. Dock bara små stegringar ,tror inte han vet att han fakstikt kan stegra högt?. Tog ett hoppspö (som jag endas höll mot bogen) med den och höga smackningar förstod han att han inte skulle vinna och efter det gick han helt underbart. Supper duktig var han i både trav och galopp. Super nöjd över han.
Travade mest på en volt och bytte varv ofta.
 
Efter tvättade jag av honom med en svas. Det gillade han inte med med en morott i munnen stod han still! ;)
Han blev jätte fin har nog aldrig sett han så ren. Men vad tror ni inte han gör när han kom ut i hagen? Jo han RULLADE sig. Där försvann hans vita fält -.-
 

:)

Här är lite bilder på matingalet jag köpte i söndags.
Föresten följ mig på instagram : jennifersandbergg
 ;)

Dagens ridpass

HSkulle ladda upp bilder på matingalet Men jag glömde fullständigt bort det. Så de bilderna kommer i mon.
Lovar.
 
Dagens ridpass gick både bra och dåligt. Vet faktiskt inte vad jag ska säga..
Red i hagen då de inte finns någon ridbana ( -.- )
Han brukar aldrig gå fint när han går i hagar. Han koncentrerar sig inte som han gör annars.
Dessutom har han nu de senaste 2 dagarna börjat bråka när vi lämnar hagen. Han försöker vända om och vill inte lyda mig.
Idag var han så sjukt dum och konstig!?
Red på en volt lite längre bort i hagen. Gickbra på ena sidan men så fort vi kom på sidan mot stallet ville han svänga av, bråkade,backade och när jag blev arg på han och smakade på kändes det som att han skulle stegra.
Så jag hoppade av och mamma fick longera han.
När jag sedan hoppade av gick det bättre men det var ju inget grymt ridpass.
Jag hade planerat att hoppa ett litet skutt på han så jag tvingade mamma att låta mig hoppa ett liiiitet skutt.
Han ville inte hoppa först men sedan blev han über glad och blev jätte pigg, haha knäppis ponny!
Men när han insåg att vi inte skulle hoppa mer blev han dum och arg i gen -.-
 
Får se vad vi gör med han imorgon.
Här är en bild från idag. Han har en super mage just nu och är inte i topp kondis och har dessutom inte hoppat på ett tag så tekniken var inget super direkt. Att han dessutom hade kryp på sig gjorde inte saken bättre.
Som sagt tekniken vart inte riktigt med han ben och tjocka mage! ;)
 
 

stan+ cykla

Vart i stan i dag. Vart på grand samarkand och kollade i lite klädaffärer. Hittade dock ingeting. Allt jag gillar var utplockat :(
Gick till hööks efter lång tid på grand..
Skulle ha ett par ridbyxor. Typ jeans ridbyxor ,blåa. Har redan sådana fast svarta men ville ha ett par till nu när de är på rea. Hittade dock ett matingal efter en stund. Snyggt var det och inte så dyrt heller.
Så mamma kom med ideen att köpa det istället och skipa ridbycorna för att sedan köpa några snyggare och bättre om jag hittar några. Så den ideen nappade jag på då Blackis tog sönder mit andra matingal..
 
När vi kom hem cyklade vi till stallet. Sjukt jobbigt.
Kollade till hästarna i hagen och lite sånt innan vi cyklade hem igen.
 
Sen badade vi i våran pool!
Shaoo jaooo.
 

RSS 2.0