designen är bara tillfällig+ MASK

Som rubriken lyder är designen bara tillfällig men ska försöka fixa den snarast!
 
 
Kommer ni håg allt tjafs Blackis hållt på med den här terminen?
Han har tjurat i dressyren. Slängt upp huvudet och inte velat gå fram han som alltid vart så  pigg.
Ihoppningen har jag haft pessoa och knappt då kunnat hålla honom. På ridskolan blev han känd som busen utan stopp. Men helt plötsligt för några månader sen blev han trött i hoppningen. och helt plötsligt gick det så sakta att vi ibland inte kom rätt på hindret. Därför bytte vi bett till de tredelade träns bettet. Gladare blev han med något lättare i munnen, men gnistan som fanns där i höstas var som helt bort blåst.
Självklart trodde vi att det var  något med hans munn kanske en vargtand eller liknande. Men när vi satt på gramanen var det inget problem alls så tänderna var det ju inte fel på efter som´att han inte slog upp huvudet med gramanen men stannade ville han göra hela tiden.
 
Har ni hört om blodmask? Många hästar har det nu, tyvär. Vi tog ett prov på Blackis bara för att vara på den säkra sidan att han inte hade det.
Han var full med mask. Otorligt mycket. Men grejen är att han är tjock som en tunna och vi har alltid tänkt att har han mask kommer han bli smalare.
Men nu när vi vet vad som är fel kan vi hitta felen vi inte såg då. Tex var han väldigt svår att fodra i vinter. Vi fick ge han mer mat än vad vi borde för att hålla uppe hans hull.
Så jo det var felet. Antagligen har han haft det hela vintern men själva blodmasken går i ide på vintern därför mådde han bra på hösten. Men nu bara för några månader sen när vädret blev varmare satt masken igång och han blev tröttare och orkade inte mer.
 
Känns elakt när vi blivit arga på han när han bråkat, men samtidigt är det inte något vi kan göra åt. Det har hänt nu och det vi kan göra är att avmaska honom.
Stackarn!
 
Så tipset till er är att kolla masken på eran häst. Blodmasken går nu överallt. Blackis ögon var inte riktigt som dem skulle. Mamma tyckte nästan dem var röda,han var tröttare och i vintras var han svår att hålla i hull. Så avmaska hästarna!
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra SG

sv: nej precis. Mobilen är ju dyr också... jobbigtjobbigt

2012-06-20 @ 20:46:24
URL: http://saaandis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0